4. 9. 2025   |   svátek má Jindřiška
 

Tvarožník 1.

Název Množství a jednotka
tvaroh 1 kg
moučkový cukr 250 g
máslo 150 g
dětská krupice 150 g
vejce 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Originál tvarožník.



Postup
Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně přidáváme roztopené máslo, krupičku a ostatní přísady. Vymícháme řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme na 180° třičtvrtě hodiny až hodinu. Necháme dobře vychladnout, teplý je hodně mastný.


 


RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...